Selalu Jenguk

Monday, 5 December 2011

Apa nak jadi pun jadilah

Nekad..
Malam ni.
Apa nak jadi pun jadilah...
Pesan dengan Bang Badang supaya bersedia.
Kalau berlaku apa-apa yang tidak diingini  pada kak gerau, 
dia mesti bersedia dan redha. 
Kesian bang badang.
Berdoa moga diberikan kekuatan iman .

Malam...
Sepanjang malam
Pendengaranku semakin berkurang...
Mata semakin kecil
Pandangan semakin kabur...

Siang...
keadaan semakin baik...semangat pulih semula.
Ok sikit.

Malam menjengah lagi...
Pendengaran semakin teruk...Langsung tidak mendengar apa-apa
Pandanganku semakin kabur...
..peluh dingin mula membasahi badan.
Aku mesti kuat.
Akan Kulawan semuanya.
Arrrrrrrrrrrrrrhhhhh
Hanya jeritan kedengaran...
kadang kuat 
Arrrrrrrhhhh
kadang perlahan...
Oh, dapatkah aku bertahan. 
Aaaaaaaaaaaaaa
Bang Badang sudah tak sanggup mendengar jeritanku. 

Dia bingkas bangun. 
"Hoooi, sudah-sudahlah, dah tau takut pergi tengok buat apa? 
Memekak jer malam-malam."

Yer la, yer la....dah habis pun...
;
;
Fuhhhh...Lega
Berpeluh-peluh...
Penat OOO..
Tengok  Cerita kucing jer...tapi dengan mata dikecikkan
Telinga  dua-dua belah ditutup.



laksa johor tu sedap....beli kat seksyen 10 Shah Alam...belakang SAMTAJ

7 comments:

kucingorengemok said...

tengok lepas subuh la tak takut sangat, hehe

Ayu said...

Assalam kak gerau,
ooo kita transit kejap kat dapur kak gerau ni..rindu bangat lah..dah lama tak dengar gurau senda mu..
anyway, kita dah gantikan the new link dgn yang lama..

AbbotCottage said...

kuwang hasam, ingatkan sakit ke hamende..chaittt!! Kak Gerau, okok daun ada? bak sebatang, boh cengkih sket.

adyputra said...

akak patutlah dah lama tak update.. dah pindah rupanya..

MaryaYusof said...

lama ye tak makan laksa johor...menggiurkan..salam ziarah & follow disini~

DrSinga said...

psst..

kita sama ..
penakut...

DeLancrettLurpak said...

ahhh, bikin gegar jantung saya je...

bukan tgk cover film tu...

tu, laksa johor tu, nampak nyumsss!!